Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@10:35:57 GMT

فصلنامه علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۷۸۸۵۴

فصلنامه علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان منتشر شد

شماره جدید مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان ویژه بهار 1397 با 16 مقاله در حوزه علوم پزشکی و رشته های وابسته و زیرشاخه آن منتشر شد.

این نشریه به صاحب امتیازی دانشگاه علوم پزشکی گلستان، مدیرمسئولی دکتر شهریار سمنانی و سردبیری دکتر محمدجعفر گلعلی پور و بهره گیری از 17 عضو تحریریه منتشر می شود.
هدف از انتشار مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان نشر نتیجه تحقیقات و مطالعات گروه های مختلف آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها و مؤسسات علمی پژوهشی وابسته در ایران و خارج از کشور در حوزه علوم پزشکی و رشته های وابسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در شماره جدید نشریه ویژه فصل بهار مقاله های منتشر شده از جمله مقاومت به انسولین براساس شاخص هما و تری گلیسرید – گلوکز در بیماران مبتلا به کم کاری تروئید، اثر آموزش ذهن آگاهی بر بهزیستی فردی و سلامت روان سالمندان زن، اثر عصاره الکلی میوه گیاه نسترن کوهی بر دانسیته نورونی هیپوکامپ موش سفید آزمایشگاهی، اثر سمیت نانو لوله های کربن چند دیواره بر عملکرد و ساختار بافت کلیه موش های صحرایی، اثر ماساژ اختصاصی پا برعلایم حیاتی بیماران بعد از عمل هیسترکتومی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی است.
در مقاله اثر هشت هفته تمرینات پیلاس بر آمادگی جسمانی زنان مبتلا به سرطان پستان؛ یک مطالعه کارآزمایی بالینی که در این نشریه منتشر شده، از سوی چهار تن از محققان دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز در این مطالعه کارآزمایی بالینی روی 30 زن مبتلا به سرطان پستان با دامنه سنی 57 – 30 سال در دو گروه 15 نفری کنترل و مداخله در بیمارستان مطهری شیراز طی سال 1395 انجام شد که گروه مداخله هشت هفته تمرینات پیلاتس را به مدت سه جلسه یک ساعته در هفته انجام و گروه کنترل هم در فعالیت منظم ورزشی شرکت تکردند و نتیجه آن تمرینات پیلاتس سبب بهبود شاخص های آمادگی جسمانی زنان مبتلا به سرطان پستان می شود.
مقاله اثرچای بابونه بر شدت تنگی نفس و اضطراب بیماران مبتلا به نارسایی مزمن قلبی؛ یک مطالعه کارآزمایی بالینی از سوی چهار تن از محققان دانشگاه های علوم پزشکی گرگان و جهرم انجام شد که در این مطالعه، روش بررسی به تصادفی ساده روی 60 بیمار مبتلا به نارسایی مزمن قلبی در درمانگاه سرپایی مرکز آموزش درمانی دانشگاه علوم پزشکی جهرم در سال 1393 در دو گروه مداخله و کنترل صورت گرفت و مداخله مصرف چهار هفته چای بابونه بود و نتیجه آن چای بابونه می تواند شدت تنگی نفس و اضطراب را در بیماران با نارسایی قلبی کاهش دهد.
همچنین در مقاله اثر اسانس اسطوخودوس در روغن کنجد و پماد سیلور سولفاد یازین بر ترمیم زخم سوختگی موش سوری که از سوی سه تن از محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج صورت گرفته که روش محققان در این مطالعه تجربی 30 سر موش سوری به طور تصادفی در پنج گروه 6 تایی گروه ها شامل کنترل منفی (سرم فیزیولوژی)، کنترل مثبت (پماد سیلورسولفاد یازین)، تجربی اول (اسانس اسطوخودوس)، تحربی دوم (ترکیب اسانس اسطوخودوس در روغن کنجد) و تجربی سوم (روغن کنجد) قرار داده شده و بعد از اعمال سوختگی با صفحه داغ به قطر 2 سانتی متر، تیمار زخم ها انجام و در روزهای 1، 3، 6، 9، 18 و 21 قطر زخم و درصد بهبودی محاسبه و در روز 21 نمونه برداری بافتی از محل زخم درهر گروه انجام شد.
نتیجه این مطالعه نشان می دهد، ترکیب اسانس اسطوخودوس در روغن کنجد همانند پماد سیلورسولفادیازین به عنوان ترکیب گیاهی دارای اثرات ترمیمی برزخم سوختگی درموش سوری بود.
اکنون رتبه مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان با توجه به مصوبه جلسه چهل و هشتم کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور ردیف 58 علمی- پژوهشی است.
6204/2729

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي فصلنامه دانشگاه علوم پزشكي گرگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۷۸۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود

علیرضا زالی، در پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مرکز همایش‌های برج میلاد، همکاران علوم آزمایشگاهی را پیش‌قراولان نهادینه‌سازی کیفیت ارایه خدمات سلامت دانست و افزود: هیچ بخشی از نظام سلامت به میزان علوم آزمایشگاهی پایبندی به حوزه کیفیت را تجربه نکرده است.

وی با اشاره به اینکه کمتر دانشجوی علوم آزمایشگاهی است که به شاخص‌های کیفی این رشته آشنا نباشد، گفت: از سال ۱۳۸۶ که شاخص ISO ۱۵۱۸۹ وارد مجموعه مدیریتی و نظارتی آزمایشگاه‌ها شد که هر دو مولفه مدیریتی و تکنیکال در آن ممزوج است. توجه سیستماتیک فرآیند محور به اصول کیفیت با نگاه سامانگر متخصصان ازمایشگاهی، تضمین کیفیت در این حوزه را به همراه دارد.

زالی با تاکید بر جایگاه انکارناپذیر علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، تصریح کرد: در کالبد سلامت پیاده سازی اصولی هیچ جزئی اعم از تشخیص، پیشگیری، غربالگری، درمان، پیگیری و رصد اجتماعی بدون علوم آزمایشگاهی محقق نخواهد شد.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر وابستگی به علوم آزمایشگاهی با وجوه متنوع‌تر و جذاب‌تری همراه شده است.

زالی گفت: علوم آزمایشگاهی از حرفه‌هایی است که سند مستند و قابل ارجاع در اختیار مراجعه کننده و بیمار قرار می‌دهد. این سند افتخارآمیز، پیامدی است که خروجی تلاش‌ها، کیفیت سنجی و اصالت کاری کارشناسان و متخصصان را نشان می‌دهد.

وی، برای درک بهتر نقش علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، عنوان کرد: در حال حاضر شش هزار آزمایشگاه تشخیص طبی در عرصه سلامت مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ آزمایشگاه توسط بخش خصوصی اداره می شود.

زالی از انجام سالانه بیش از ۲ میلیارد آزمایش با حداقل خطا در سطح کشور خبر داد و گفت: همکاران علوم آزمایشگاهی با وجود تمام سختی‌ها و خسارت‌های اقتصادی، همواره با نظام سلامت همراه بودند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه بر اهمیت به‌روز بودن دانش فراگیران، کارشناسان و متخصصان تاکید کرد و گفت: جهان پزشکی امروز در آستانه تحول بزرگی است، در همین راستا همکاران علوم آزمایشگاهی باید آماده دگردیسی جسورانه برای انطباق با یافته‌های نوین آزمایشگاهی باشند.

وی تصریح کرد: لزوم بهره‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی نباید نادیده گرفته شود، چراکه قدرت یادگیری این ابزار می‌تواند نقش مهمی در گرفتن نمونه، آنالیز کردن، کیفیت سنجی و تشخیص دقیق ایفا کند. علوم آزمایشگاهی باید در مسیر پزشکی فرادقیق و پزشکی فردمحور گام بردارد تا در شکاف علم روز غرق نشود.

زالی در پایان گفت: در عین افتخار به خدمت‌رسانی‌های میهن دوستانه همکاران علوم آزمایشگاهی در روزهای سخت، در مسیر نوآوری و فناوری‌های نوین باید شتابان حرکت کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد
  • از پرداخت بیش از ۴ هزار وام متاهلی به دانشجویان پزشکی تا تاکید بر استفاده دانشگاه‌ها از سند دانشگاه اسلامی
  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • انجام مرحله نخست واکسیناسیون فلج اطفال اتباع خارجی در کردستان
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور منتشر شد
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی